Temkinli olmayın

lew-hunterBağırsaklarınızı midenizin üstünden dışarı çıkartıp masanın üstüne yayıyor gibi hikayenizi ve karakterlerinizi yaymanızı istiyorum. Bunlar sizin bağırsaklarınız, başkasının değil. Kendinizi içinize alın. Ne varsa dışarı çıkarın. Temkinli olmayın. Kişiselleştiğim zaman beni affetmenizi istemeyeceğim, çünkü bu benim öğretme metodum. Size defalarca söylediğim gibi metodlarım sıradışı bir şekilde iç dünyaları ifşa etme üzerine kuruludur ve bu yüzden eşsiz ve etkilidir. Dersimde de haykırdığım gibi, dersim sadece sizin daha iyi senaryolar yazmanız içindir. Ve sonrasında uzun bir çalışmanın bitimine doğru bir öğrencimin zayıf sesi duyuldu: “Evet bazen bizi gerçekten utandırıyorsunuz”

Lew Hunter’s Screenwriting 434’ten

Bu yazı Senaryo Yazarlığı kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Temkinli olmayın için bir cevap

  1. k.çimen der ki:

    ilginç bir bakış bağırsaklar….ben ;bi hikayeyi düşünürken ve karakteri tanımlarken , karakteri bir masaya yatırıyor ve açık kalp ameliyatı yapar gibi ,empati duygumun sınırlarını zorlayarak ,itina ile avuçlarımda yaşanmışlığa ait tüm belirtileri hisetmeye çalışıyorum …sonrası… vakit dar ve ameliyathane kapısında ,sevenleri onu bekliyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.