Hayal kurmak.

Bir bozuk parayı yuvarlayıp onun dönmekte olan bir otomobil tekerleği ve hatta bütün ve son model bir otomobil olduğunu hayal ettiğimiz günler geride kaldı. Bir para, hayalgücü sayesinde bir otomobil gibi görünürdü gözümüze. Cam bilyelerimle atletizm yarışmaları düzenlerdim. Bu müsabakalar evdeki bir halının üzerinde gerçekleştirilir, oyun alanının etrafı gazetelerden kesilmiş reklam kupürleriyle yani hayali reklam panolarıyla donatılırdı. Her şey oyun oynadığımız odanın halısının bir futbol ya da atletizm sahasına benzemesi için… Kısa mesafe koşucularının isimlerini verirdim bilyelere. Petar Petrov, Pietro Mennea, Jim Hines, Jarmila Kratochvílová, Marita Koch. Her bilyeyi “bizzat” tanır, onlara karakterler atardım. Bilyelerle geliştirimiş, kendi kuralları olan bir futbol oyunumuz bile vardı. Cam bilyelerin içindeki boyaları dikkatle incelediğimi hatırlıyorum. Küçük küresel camların arkasından dünyanın bükülmüş görüntüsüne bakan bir çocuk hayal edin. Onun hayallerini hayal edin. Kendi çocukluğunuzdan hayallerinize ulaşmaya çalışın. Belki çocukken okuduğunuz çocuk dergileri size yardımcı olabilir. Bizim zamanımızda Tercüman Çocuk vardı, Milliyet Çocuk vardı. Yüzbaşı Volkan’lar, Torgal’lar, Uzay Ajanı Luk’lar. Asteriks ve Hopdediks’i Halit Kıvanç‘ın tercümesiyle okumuştuk. Köyün en korkak adamının ismi: Hötdekorkariks. Romalı casus: Fitneus Fücuriks. Köyün en inatçısının ismi: Dediğimdediks. Balıkçının ismi: Palamutiks.

Çocukluk hayalleri, güzeldi. Hayal kurmayı unutanlar varsa, şöyle bir yaslanıp geçmiş günleri hatırlamaya çalışsınlar. İşte bir kaç ipucu daha:

Bu yazı Çeşitli kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Hayal kurmak. için bir cevap

  1. Beraat Gökkuş der ki:

    ‘Höddekorkariks’ :))
    Çok güzel bir yazı va video paylaşımı olmuş. Reklam filmi bize bazı hayallerin evrensel olduğunu da veriyor..Ve bazı toplumlarda bazı durumların..(anne çağırır ve topun sahibi çocuk eve gidince maç biter..)

    Elinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.