That’s my wish…

Hayata dair en dramatik cümlelerden biridir: “İkinci bir şansım olsaydı…”

“Ayışığı” Graham olarak da anılan Archibald Graham, 1905 yılında New York Giants beyzbol takımının kadrosunda yer alan, sadece bir kez sahaya inebilme yani gerçek bir oyun içinde yer alabilme şansını elde eden ama o oyun içinde bir tek vuruş yapabilme şansı yakalayamayan genç bir oyuncuydu… Sonraki sene beyzbolu bıraktı. Minnesota’nın Chisholm kasabasına yerleşti ve hayatının geri kalan kısmında herkesin sevgilisi olan Doktor Graham oldu.

Archibald Moonlight Graham
Archibald "Moonlight" Graham

Archibald “Moonlight” Graham, 1989 tarihli Düşler Tarlası (Field of Dreams) filminde efsane oyuncu Burt Lancaster tarafından canlandırılıyor. “Ayışığı”, Lancaster için muhteşem bir veda gibi düşünebileceğimiz oyunculuğuyla Amerikan ideallerinin bir sembolüne dönüşüyor. Her şey bir yana, dile getirilememiş bir özür, gerçekleştirilememiş bir hayal, hayata dair kaçmış bir fırsat ve ikinci bir şans elde edebilme istekleri üzerine bir film olan Field of Dreams’deki haliyle Archibald Graham, herkesin tanımak isteyebileceği bir kişi oluveriyor.

– İstediğiniz bir şeyi yapabilecek olsaydınız…
bir dileğiniz yerine gelecek olsaydı…
– Sen de benim dileğimi gerçekleştirecek kişi misin?
– Bilmiyorum. Sadece soruyorum.
– Biliyorsun, birinci ligde sopamı hiç kullanamadım. Bu şansa sahip olmak isterdim, sadece bir kez… Büyük lig atıcısının gözlerine bakmak. Ona bakmak ve topu atmaya hazırlanırken ona göz kırpmak. Onu, bilmediği bir şeyi bildiğime inandırmak.
Dileğim bu.
Baktığın zaman gözlerini acıtacak kadar mavi bir gökyüzüne bakmak. Topa dokunduğun anda kollarında oluşan ürpermeyi hissetmek. Sahayı katetmek, ikinci köşeden üçüncüye ulaşmak… ve üçüncü köşede hızla düşmek. Sınır işaretine dokunmak.
Dileğim bu.


Burt Lancaster’in canlandırdığı Ayışığı’yla siz de tanışın…

‘Moonlight’ still a star, 100 years laterThe Field Of Dreams, People will come!


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.