Act as if ye had faith, and faith will be given to you.

Şöyle diyoruz “Tanrım, lütfen bize neyin doğru, neyin gerçek olduğunu söyle.” Bugün adalet yok. Zengin olan kazanıyor, fakirler ise güçsüz. İnsanların yalan söylemelerinden bıkarız. Ve belli bir süre sonra da bu yılgınlığa dönüşür. Biraz yorgun, kendimizi kurbanlar olarak düşünürüz… Ve kurbanlar oluveririz. Zayıflar… Zayıflar oluveririz. Kendimizden, inançlarımızdan kuşkulanırız. Kurumlarımızdan kuşkulanırız. Ve kanunlardan, hukuktan kuşku duyarız. Ama bugün kanun, sizsiniz. Hukuk sizsiniz. Kitaplar ya da avukatlar değil. Mermer bir heykel, ya da mahkemenin süsleri değil. Bütün bunlar yalnızca bizim adil olma arzumuzun, adaletin yerini bulması isteğimizin sembolleri. Onlar, aslında bir dua. Coşkulu ve çekingen bir dua. Benim dinimde şöyle denir: “İmanın varmış gibi hareket et,
sana iman verilecektir.”
Eğer…
Eğer adalete inancımız varsa, yalnızca kendimize güvenmeye ve adaletli davranmaya ihtiyaç duyarız. Adaletin kalplerimizde var olduğuna inanıyorum.
Frank Galvin

David Mamet’in en iyi eserlerinden The Verdict’ten final konuşması. Tipik bir David-Goliath (Davud-Calut) hikayesi olan The Verdict’in finalinde “doğru olanı yapmak” adına varlık yokluk mücadelesi veren avukat Frank Galvin’i Paul Newman canlandırıyor.

Bu yazı Sinema-TV kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Act as if ye had faith, and faith will be given to you. için bir cevap

  1. Fehmi Erdem der ki:

    ”Allah doğru yolu seçenleri daha derin bir doğru yol bilinciyle destekler” Kuran 19/76

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.